Eend Gyoza
Ingrediƫnten
250 g Dijenfilet zonder bot (Fijn gemalen)
250 g Restvlees (Doorsnee 13 mm)
65 g Uien (gesneden)
25 g Gember (gesneden)
1 g Monosodium L-glutamate
1,5 g Witte peper poeder
40 g Lichte sojasaus
15 g Suiker
10 g Hoi sin saus
12 g Sesamsaus
Bereidingswijze
1. Voeg in een mengschaal dijenfilet zonder bot, rest vlees,
ui, gember, MSG, lichte peper soyasaus, suiker, hoi sin saus en sesamolie toe.
2. Mix dit totdat het dik wordt.
3. Voeg dit mengsel (10 gram) in gyoza vel, en vorm dan de juiste portie grootte en vouw deze dubbel.
4. Verhit de olie in een pan, en doe de gyoza daarin. Voeg daarna ook wat water toe.
5. Bedek de pan voor 2 minuten en verwijder de gyoza uit de hitte.
6. Rangschik dan het bord, en serveer de gyoza heet.